بهترین دندانپزشک ارتودنسی در اهواز

بهترین دندانپزشک ارتودنسی در اهواز

تفاوت‌های بین متخصص قلب، ارتوپد، متخصص اعصاب و سایر متخصص‌ها با پزشک عمومی برای مردم کاملاً واضح است. اما بسیاری از افراد هنوز فرق بین دندانپزشک و بهترین دندانپزشک ارتودنسی دندان را نمی‌دانند. این مسئله باعث مراجعه اشتباه افراد به مطب‌های دندانپزشکی و ارتودنسی می‌شود. در اینجا خدماتی که بهترین دندانپزشک ارتودنسی در اهواز و یک دندانپزشک ارائه می‌دهند، توضیح داده می‌شود.

معرفی بهترین متخصص ارتودنسی در اهواز

1- دکتر سپهر سپاسی

شماره تلفن: +986133363172
آدرس:

2- دکتر دانا زندیان

شماره تلفن: +986133334800
آدرس:

3- دکتر گچ کوبان

شماره تلفن: +986133368063
آدرس:

4- دکتر سید محمد موسوی

شماره تلفن: +986133924141
آدرس:

متخصص ارتودنسی کیست؟

متخصص ارتودنسی یا ارتودنتیست (orthodontist) کسی است که پس از گذراندن دوره‌ای به مدت ۶ سال در رشته دندانپزشکی عمومی، به مدت ۳ تا ۴ سال در زمینه تخصص ارتودنسی تحصیل می‌کند. به عبارت دیگر، تمامی ارتودنتیست‌ها دندانپزشک هستند، اما دندانپزشک‌های عمومی نمی‌توانند درمان ارتودنسی انجام دهند.
بهترین متخصص ارتودنسی در اهواز کسی است که ساختار فک و دهان را کاملاً می‌شناسد، ناهنجاری‌های دندانی و فکی بیمار را به درستی تشخیص می‌دهد و بهترین روش و ابزار را برای بهبود آن انتخاب می‌کند.

Upload Image...

مشکلاتی که بهترین متخصص ارتودنسی در اهواز اصلاح می‌کند کدامند؟

ارتودنتیست یا همان بهترین دندانپزشک ارتودنسی در اهواز، مشکلات عمده زیر که تحت عنوان مال اکلوژن شناخته می‌شوند را برطرف می‌کند:

  1. اوربایت (جلوزدگی بیش از اندازه فک بالا نسبت به فک پایین)
  2. آندربایت (جلوزدگی فک پایین نسبت به فک بالا)
  3. اپن بایت (وجود فاصله بین دندان‌های فک بالا و پایین حین بسته شدن دهان)
  4. کراس بایت (داخل یا خارج بودن یک یا دو طرف یکی از فک‌ها نسبت به فک دیگری)
  5. اورجت یا دیپ بایت (نوعی اوربایت شدید است)

ارتودنسی چگونه است؟

درمان ارتودنسی نوعی درمان دندان‌پزشکی است که دندان‌ها را صاف و مرتب می‌کند و مشکلات بایت (نامناسب بودن سطح تماس دندان‌های بالا و پایین با یکدیگر) را اصلاح می‌نماید. در درمان ارتودنسی دندان از وسایلی که معمولاً در داخل دهان قرار می‌گیرند، استفاده می‌شود تا دندان‌ها یا فک‌ها در موقعیت مورد نظر قرار بگیرند.
یکی از رایج‌ترین وسایل ارتودنسی که بسیاری از ما با آن آشنا هستیم براکت یا همان سیم گرفتن دندان‌ها است. در این روش، به هر دندان قطعه‌ای از فلز چسبانده می‌شود و یک سیم فلزی به آن‌ها وصل شده و به اصطلاح دندان‌ها سیم کشی می‌شوند؛ اما این براکت که به آن براکت فلزی می‌گوییم تنها یکی از انواع گوناگون وسایل ارتودنسی است.

Upload Image...

انواع وسایل ارتودنسی

  1. براکت:
    براکت ارتودنسی طراحی‌های مختلف دارد اما سیستم عملکرد همه آن‌ها به یک صورت است. در سیستم براکت، نگین‌های براکت که به دندان‌ها چسبانده می‌شوند نقش دستگیره را ایفا می‌کنند و سیم ارتودنسی این دستگیره‌ها را گرفته و دندان‌ها را می‌کشد. انواع مختلف براکت عبارتند از براکت فلزی، براکت سرامیکی، براکت پشت دندانی یا لینگوال.
  2. الاینر شفاف یا اینویزیلاین:
    وظیفه این وسیله ارتودنسی مشابه براکت است یعنی دندان‌ها را به جایگاه بهتری هدایت می‌کند اما در آن از هیچ قطعه فلزی استفاده نشده و تنها از پلاستیک شفاف ساخته شده است تا در دهان نامرئی باشد.
  3. هدگیر:
    هدگیر ارتودنسی که بیشتر در گذشته رایج بوده است، وسیله‌ای است که بر روی سر قرار می‌گیرد و از جلو به حلقه فلزی که دور دندان‌های آسیاب انداخته شده است و یا به بخشی از براکت متصل می‌شود. هدگیر خود انواع مختلف دارد که هر کدام برای حل مشکل ارتودنسی خاصی استفاده می‌شوند.
  4. بایت پلیت:
    این وسیله ارتودنسی برای اصلاح مشکل اوربایت استفاده می‌شود. به این صورت که اجازه نمی‌دهد فک بالا هنگام بسته شدن دهان بیش از حد پایین بیاید.
  5. ورسس و الاستیک:
    فنر فورسس یا فورسوز فنر فلزی است که به براکت دندان‌های آسیاب بالا و دندان‌های جلویی پایین وصل می‌شود تا موقعیت این دندان‌ها نسبت به هم را اصلاح کند. الاستیک حلقه کشی است که همانند فنر فورسس برای اصلاح موقعیت دندان‌های بالا به دندان‌های پایین استفاده می‌شود.
  6. هربست:
    بهترین متخصص ارتودنسی در اهواز از این وسیله در دوران رشد اسکلتی در کودکان و نوجوانان استفاده می کند و به همراستایی و اصلاح تناسب بین دندان‌ها و فک‌های بالا و پایین کمک می‌کند. به این ترتیب که رشد فک پایین را افزایش می‌دهد و جلوی رشد فک بالا را می‌گیرد تا مشکل جلوزدگی فک بالا اصلاح شود.
  7. پهن‌کننده کام:
    پهن‌کننده کام که به آن وسیع‌کننده کام هم می‌گویند، وسیله‌ای برای پهن‌تر کردن سقف دهان در سن رشد است تا فضای بیشتری در قوس دندانی ایجاد شود و مشکل تنگی کام برطرف شود.
  8. نگهدارنده ارتودنسی یا ریتینر:
    در بهترین کلینیک دندانپزشکی ارتودنسی در اهواز از این وسیله ارتودنسی پس از درآوردن براکت استفاده می‌شود تا دندان‌ها در جایگاه جدید خود تثبیت شوند و به موقعیت قبل برنگردند.
  9. فضاساز یا جداکننده ارتودنسی (Separator):
    این وسیله ساده در واقع یک قطعه پلاستیکی یا فلزی کوچک است که بین دو دندان‌آسیابی که تنگاتنگ یکدیگر قرار گرفته‌اند، گذاشته می‌شود تا کمی بین آنها فاصله ایجاد کند. هدف از ایجاد فاصله این است که بتوان حلقه‌فلزی لازم برای سیستم براکت را دور دندان‌آسیاب انداخت.
  10. فضانگهدار:
    این وسیله ارتودنسی که انواع گوناگون دارد برای حفظ طول قوس دندانی پس از افتادن دندان‌های شیری استفاده می‌شود تا جای کافی برای بیرون زدن دندان‌های دائمی باقی بماند. به عنوان یک نکته پایانی، توصیه می‌شود هرگونه درمان ارتودنسی توسط بهترین متخصص ارتودنسی دندان در اهواز انجام شود تا نتایج بهینه به دست آید و مشکلات دندانی به درستی اصلاح شود.
Upload Image...
  • براکت سرامیکی:

براکت سرامیکی همان اجزاء براکت فلزی را دارد، با این تفاوت که به جای نگین‌های کوچک فلزی، نگین‌های کوچک سرامیکی یا پلاستیکی که سفید رنگ یا شفاف هستند، به دندان‌ها چسبانده می‌شوند. بنابراین براکت سرامیکی تقریباً نامرئی است. همچنین به جای سیمی با رنگ نقره‌ای، از سیم سفید رنگ استفاده می‌شود.

مزایا:
– براکت سرامیکی به دلیل رنگ سفید یا شفاف، از نظر زیبایی مطلوب است و کمتر نگران بد شدن ظاهر دندان‌ها و لبخند خواهید بود.

معایب:
– براکت سرامیکی شکننده‌تر از براکت فلزی است، بنابراین امکان شکستن آن و نیاز به ترمیم و مراجعه به ارتودنتیست بیشتر است.
– هزینه براکت سرامیکی بیشتر از براکت معمولی است.
– اگر مراقب بهداشت دهان نباشید، ممکن است براکت تغییر رنگ پیدا کند و زیبایی خود را از دست بدهد.

Upload Image...
  • براکت پشت دندانی:

براکت پشت دندانی در واقع همان سیستم براکت فلزی است که به سطح پشتی دندان‌ها، یعنی همان سطحی از دندان که روبه زبان قرار دارد، متصل می‌شود. از آنجایی که سطح پشتی دندان‌ها با سطح جلویی آنها تفاوت زیادی دارد، برای براکت پشت دندانی باید سیستم براکت به صورت اختصاصی برای بیمار ساخته شود.

مزایا:
– این سیستم براکت به سطح پشتی دندان‌ها چسبانده می‌شود، پس در هنگام صحبت کردن، خندیدن یا باز کردن دهان دیده نمی‌شود. از این رو زیبایی لبخند تحت تاثیر قرار نمی‌گیرد. این ویژگی برای بسیاری از افراد اهمیت دارد.

معایب:
– نصب براکت و تنظیم آن به دلیل دسترسی سخت‌تر ارتودنتیست به آن، زمان بیشتری می‌برد و معمولاً هزینه بیشتری دارد.
– این سیستم براکت به صورت سفارشی ساخته می‌شود، پس هزینه‌این بیشتر از براکت فلزی و یا حتی براکت سرامیکی است.
– از آنجایی که براکت به سطحی از دندان چسبانده شده که رو به زبان قرار دارد، عادت کردن زبان به موقعیت جدید و تلفظ حروف و صداها با مشکل مواجه می‌شود و مدتی طول می‌کشد یاد بگیرید با براکت پشت دندانی راحت و درست صحبت کنید. این کار نیاز به تمرین بیشتری در مقایسه با سیستم‌های دیگر براکت دارد.
– تمیز کردن دندان‌ها ممکن است کمی سخت‌تر باشد چون دسترسی مسواک به سطح پشتی دندان‌ها دشوارتر است.

Upload Image...
  1. الاینر شفاف:

درمان ارتودنسی با این پلاک پلاستیکی بیرنگ اندکی متفاوت است، چرا که در آن خبری از نگین‌های براکت و سیم ارتودنسی نیست. الاینر یک پلاک کامل است که دندان‌ها را در بر می‌گیرد و به آنها نیرو وارد می‌کند تا دندان‌ها را به جایگاه خاصی برساند. هر دو هفته یک بار باید این الاینر را با الاینر جدیدی عوض کنید.

مزایا:
– مهمترین مزیت این روش، بی‌رنگ بودن کل وسیله ارتودنسی است. از این رو به این روش درمان ارتودنسی، ارتودنسی متحرک و نامرئی هم می‌گویند. هنگامی که الاینر در دهان قرار می‌گیرد، کسی متوجه وجود آن نمی‌شود. بنابراین نگرانی از بابت بد شدن زیبایی دهان وجود ندارد.
– مزیت دیگر این روش آن است که این وسیله به دندان‌ها چسبانده نمی‌شود و در واقع بر خلاف براکت، ثابت نیست.
– تمیز کردن دندان‌ها با این وسیله راحت‌تر است چون تنها کافیست الاینر را از دهان در بیاورید.

معایب:
– همان طور که گفته شد، ثابت نبودن آن می‌تواند یک اشکال به حساب بیاید.
– ایراد دیگر این روش، هزینه بالاتر آن است. هر دو هفته یکبار باید الاینر جدیدی استفاده کنید و الاینر قبلی دیگر قابل استفاده نیست چون دندان‌ها حرکت کرده‌اند و در موقعیت جدیدی قرار گرفته‌اند.
– درمانهای پیچیده را نمی‌توان با الاینر شفاف انجام داد.
– هر بار موقع تمیز کردن دهان باید الاینر را هم در بیاورید و جداگانه تمیز کنید.

Upload Image...

انواع ارتودنسی دندان

انواع ارتودنسی دندان که برای درمان در بهترین کلینیک دندانپزشکی ارتودنسی در اهواز مورد استفاده قرار می گیرند بر ۳ نوع است. ۱- ارتودنسی ثابت، ۲- ارتودنسی متحرک، ۳-ارتودنسی نامرئی، که در ادامه به توضیح و نحوه انجام شدن هر یک می پردازیم.

  • ارتودنسی ثابت

ارتودنسی ثابت یکی از روش های موثر در درمان دندان هایی که احتیاج به درمان دارند، می باشد. در این نوع ارتودنسی براکت ها(براکت ارتودنسی : از جمله تجهیزات کاملا وابسته ارتودنسی ثابت می باشد.امروزه انواع زیادی از براکت ها وجود دارند. جنس براکت ها معمولا از فولاد ضد زنگ است. براکت های دندان ها توسط چسب های مخصوص و بسیار محکم به هر دندان چسبانده می شوند. با استفاده از مواد مخصوص و بدون ضرر، بر روی دندان ها چسبانده می شوند و در ادامه، به وسیله سیم و کش، براکت ها به یک دیگر متصل می شوند.
در این روش درمانی بیمار  تا پایان دوره درمان، دستگاههای ارتودنسی را در دهان خود نگه می دارد و در این مدت، نمی تواند آن ها را از دهان خود خارج کند. با استفاده از ارتودنسی ثابت می توان بسیاری از اختلالات دهان و دندان را در بازه های زمانی مشخصی درمان کرد. معمولا از این روش برای حرکت دندان و ریشه آن ها در بیمارانی که شرایط دندانی آن ها پیچیده است، استفاده می شود.
بیمارانی که قصد انجام ارتودنسی ثابت را دارند باید به این نکته توجه کنند که رعایت بهداشت و نظافت دهان و دندان در این شیوه بسیار مهم است. زیرا در صورت بی توجهی، زیبایی و سلامت دندان ها به شدت به خطر خواهد افتاد. در این روش درمان، بیمار باید ماهی یک بار برای اصلاح وضعیت پلاک‌ها و برایاصلاح بی نظمی های دندان به متخصص ارتودنسی مراجعه کند.
دوره درمان در این حالت از چند ماه تا چند سال می تواند طول بکشد، اما در مورد این مسئله که درمان ارتودنسی دقیقا چقدر طول می کشد، تنها بهترین دندانپزشک ارتودنسی دندان در اهواز خوب پس از بررسی وضعیت بیمار می تواند طول درمان را مشخص کند. کودکان معمولاً ترجیح می‌دهند از پلاک ارتودنسی رنگی استفاده کنند، در حالی که بزرگسالان انواع شیشه ای مانند و شفاف پلاک را استفاده می کنند.

Upload Image...
  • ارتودنسی متحرک

یکی دیگر از این نوع درمان دندان در بهترین کلینیک دندانپزشکی ارتودنسی در اهواز، نوع متحرک آن است. در این روش نیز همچون ارتودنسی ثابت، نتایج مطلوبی را به دست خواهید آورد. در ارتودنسی متحرک قالبی از فک بالا و پایین تهیه شده و در ادامه پلاکی برای دندان ها تولید می شود که بیمار باید در مدت زمانی خاص، آن را در دهان خود قرار بدهد. از مزیت های اصلی که ارتودنسی متحرک دارد، این اس که شما می توانید هر زمان که خواستید آن را از دهان خود خارج کنید.
به این صورت که بیمار قادر است در صورت احساس ناراحتی در زمان خوردن و یا آشامیدن، پلاک را از دهان خود خارج کرده و پس از خوردن و شست و شوی دهان، مجددا پلاک را در دهان قرار دهد. در این روش از ارتودنسی بهداشت یک اصل مهم به شمار می آید ولی نسبت به ارتودنسی ثابت کار را کمی برای شما ساده تر می کند. از همین رو ریسک خرابی دندان ها در ارتودنسی متحرک درمقایسه به ارتودنسی ثابت کاهش خواهد یافت. این روش معمولا برای دندان هایی که خرابی و کجی کمتر دارند مورد استفاده است و در مورد ناهنجاری های زیاد کاربرد چندان مناسبی ندارد.

Upload Image...
  • ارتودنسی پیشگیری

نوع دیگری از ارتودنسی دندان، ارتودنسی پیشگیری است. درمان ارتودنسی زود هنگام، یا درمان فاز یک، معمولاً از سن ۸ یا ۹ سالگی برای درمان متراکم بودن دندان ها شروع می‌شود، حال آن که درمان فاز ۲ از حدود سن ۱۱ سالگی یا دیرتر آغاز می‌شود. هدف بهترین متخصص ارتودنسی در اهواز از درمان زودهنگام اصلاح رشد فک و مشکل‌های خاص بایت، مانند آندر بایت، است. درمان زودهنگام فضای کافی را برای رویش دندان‌های دائمی ایجاد می‌کند و به این ترتیب لزوم کشیدن دندان در ارتودنسی در سال‌های آتی کاهش می‌یابد.

Upload Image...
  • ارتودنسی نامرئی

یک خبر خوب برای افرادی که قصد ارتودنسی دندان خود را دارند ولی زشت کردن لبخندشان با سیم ها و براکت های مخصوص آن، باعث شده است که از انجام این کار صرف نظر کنند، استفاده کردن از ارتودنسی نامرئی است. در این روش افراد می توانند از بریس نامرئی، متحرک و راحتی استفاده کنند که به هیچ وجه جلب توجه نمی‌کند و مشخص نیست که دندان های خود را ارتودنسی کرده اید. بهترین متخصص ارتودنسی در اهواز در درمان دندان از این طریق، از مواد پلاستیک شفاف و سخت برای ردیف کردن دندان‌ ها استفاده می‌ کند. بریس اینویزیلاین یا ارتودنسی نامرئی برای کودکان و بزرگسالان از پلاستیک شفاف ساخته شده و به همین خاطر تقریباً  قابل رویت نمی باشد.
این پلاستیک های شفاف در هر روز باید برای ۲۲ تا ۲۳ ساعت بر روی دندان ها قرار گیرند تا بهترین نتایج ممکن حاصل شود. با تقبل هزینه ارتودنسی نامرئی می‌توان به راحتی برای غذا خوردن، نوشیدن، مسواک زدن و کشیدن نخ دندان ارتودنسی از دهان خارج کرد. برای استفاده از این روش باید همه دندان‌های دائمی رشد کرده باشد. قیمت نوع نامرئی این درمان نسبت به روش های متداول دیگر بالاتر می باشد.

Upload Image...

سوالات متداول درباره ارتودنسی

چه کسانی می توانند دندان های خود را ارتودنسی کنند؟

بهترین متخصص ارتودنسی دندان در اهواز می تواند بگوید که شما می توانید دندان خود را ارتودنسی کنید یا نه. متخصص دندان با توجه به ابزار های تشخیص دهنده از جمله  پرونده پزشکی بیمار، نحوه مراقبت(تغذیه در ارتودنسی)، معاینه بالینی، قالب گرفتن از دندان‌ها و عکس‌های رادیوگرافی‌ و در صورت لزوم اصلاح طرح لبخند نظر خود را در مورد این که می توانید دندان های خود را ارتودنسی کنید و یا نه بدهد و و برنامه درمانی مناسب با شرایط بیمار را برنامه ریزی می‌کند و مراقبت هایی که در طول درمان باید انجام بدهید را به شما می گوید.

چه زمانی نیاز به ارتودنسی دندان است ؟

فقط بهترین متخصص ارتودنسی در اهواز تعیین می کند که آیا شما نیاز به ارتودنسی دندان خود دارید یا اینکه اصلا نیازی به درمان دندان خود ندارید. او با استفاده از گرفتن قالب از دندان‌ها و عکس‌های رادیوگرافی‌ و در صورت لزوم اصلاح طرح لبخند تایین می کند که آیا دندان های شما به ارتودنسی نیاز دارد یا ندارد. چنانچه دندان های شما احتیاج به این درمان داشته باشد، دندانپزشک برنامه درمانی مناسب با شرایط بیمار را طرح ریزی می‌کند و مراقبت های بعد درمان دندان را برای بیمار توضیح می دهد.

بهترین سن برای ارتودنسی چه زمانی است؟

یکی از خدمات دندانپزشکی کودکان ارتودنسی دندان می باشد. این نوع درمان دندان مربوط به سن خاصی نمی باشد و افراد می توانند از ۳ سالگی به بعد دندان های خود را ارتودنسی کنند. بهترین سن برای ارتودنسی کردن دندان ها، دوران کودکی است. البته به معنای این نیست که این روش برای بزرگسالان مناسب نیست، این روش درمانی برای ارتودنسی بزرگسالان نیز مفید می باشد.
طی سال های اخیر این نوع درمان در سنین بالا و تعداد افراد بزرگسالی که درمان ارتودنسی را انجام می‌دهند، روندی رو به رشد داشته است. لازم به ذکر است که تفاوت‌های بسیاری بین ارتودنسی کودکان و افراد بزرگسالان وجود ندارد. برای ارتودنسی دندان های کودکان توسط بهترین دندانپزشک ارتودنسی دندان در اهواز، می بایست باید صبر کرد تا تعداد دندان های مناسب برای انجام درمان رشد کنند.

Upload Image...

آیا ارتودنسی کردن درد دارد؟

یکی از سوال هایی که افراد با آن مواجه می شوند این است که آیا ارتودنسی کردن دندان ها درد دارد؟ در پاسخ باید بگوییم در ابتدا وقتی که تنظیمات اولیه بر روی دندان ها انجام می شود شامل برس و سیم کشی و… با مقدار کمی درد همراه است که پس از مدتی این درد از بین خواهد رفت.

طول درمان چقدر است؟

از دیگر سوالاتی که مطرح می شود این است که طول درمان چقدر است. طول درمان با درجه شدت، که به آن مال‌اکلوژن (اختلالات فکی و دندانی) هم گفته می‌شود، رابطه مستقیمی دارد که یکی از عوامل تعیین کننده طول مدت درمان ارتودنسی می باشد. در مواردی که دندان‌ها به متراکم کنار هم قرار گرفته اند یا بیرون زده‌اند و بدون کمک لب‌ها در دهان جا نمی‌گیرند، مدت زمان درمان افزایش پیدا می کند.
همچنین، اگر فک‌های بالا و پایین با تأخیر رشد کنند یا به صورت هماهنگ رشد نکرده باشند این مدت زمان افزایش پیدا خواهد کرد. برای همین همه بیماران از لحاظ الگوهای اسکلتی و دندانی ارزیابی می‌شوند تا درجه شدت مال‌اکلوژن آن‌ها مشخص شود.‌
یکی دیگر از عوامل تاثیر گذار در طول درمان، سن است. معمولاً، نوجوانان در حال رشد نسبت به بزرگسالانی که رشدشان متوقف شده و مدتی طولانی به مشکلاتی مانند شلوغی دندان‌ها دچار بوده‌اند، به مدت زمان کمتری نیاز دارند.
اگر بیمار هم تا حد ممکن از برنامه درمانی پیروی کند و بهداشت را به خوبی رعایت کند، درمان به سرعت انجام خواهد گرفت. نخ کشیدن دندان ها و مسواک زدن به طور روزانه، کمک می‌کند که دندان‌ها سریع‌ترین شکل ممکن حرکت کنند. پیروی کامل از برنامه درمانی با به‌کارگیری کش‌های لاستیکی یا سایر راهنمایی‌های ارائه شده توسط بهترین متخصص ارتودنسی در اهواز، به پیشرفت بسیار سریع درمان کمک خواهد کرد. البته با رعایت تمامی این عوامل هم، اکثر بیماران مطلب ما که خواهان یک درمان کلی هستند مجبورند به مدت ۱۲ تا ۳۶ ماه از بریس استفاده کنند.

مراقبت از وسیله ارتودنسی چگونه است

برای جلوگیری از شکستن یا خم شدن براکت، باید مراقب چیزهایی که می خورید باشید. مثلاً خوراکی های سفت مثل ته دیگ، چیپس، سیب، هویج، کلم و غیر ممکن است باعث شکستن یا جدا شدن براکت از دندان و یا خم شدن سیم ارتودنسی شوند همچنین از جویدن خوراکی های جویدنی مانند تافی، پاستیل، آدامس، شکلات کشی، کارامل و از این قبیل خوراکی ها در تمام دوران ارتودنسی باید پرهیز کنید. مگر این که درمان ارتودنسی خود را با الاینر انجام دهید. در این صورت هنگام خوردن باید الاینر را در بیاورید.

Upload Image...

اگر براکت از دندان جدا شد چه کار کنیم؟

اگر متوجه شدید نگین براکت از دندانتان جدا شده است، پیش از هر چیز خونسردی خود را حفظ کنید. وضعیت را بررسی کنید و ببینید آیا سیم ارتودنسی هنوز به نگین براکت وصل است یا از آن درآمده است. در صورتی که هنوز وصل باشد می‌توانید موقتا با کمی موم ارتودنسی، نگین براکت را به دندان بچسبانید تا زمانی که بتوانید به دکتر مراجعه کنید و نگین با چسب مخصوص چسبانده شود. اگر سیم ارتودنسی از نگین براکت جدا شده است، نگین را بردارید و روزی که به بهترین دندانپزشک متخصص ارتودنسی در اهواز مراجعه می‌کنید آن را با خود به همراه ببرید با مطب ارتودنتیست تماس بگیرید تا ببینید آیا لازم است که فورا به دکتر مراجعه کنید یا می توانید تا فرا رسیدن نوبت بعدی صبر کنید.

   پیش از چسباندن براکت چه اقدامات دندانپزشکی لازم است؟

پس از این که مشخص شد شرایط لازم برای درمان ارتودنسی دارید و باید براکت بگذارید، ممکن است لازم باشد اقداماتی پیش از گذاشتن براکت انجام شود. بهترین دندانپزشک متخصص ارتودنسی در اهواز وضعیت دندان‌ها را کامل بررسی می‌کند و عکس دندان می‌گیرد. اگر پوسیدگی داشته باشید ابتدا باید پوسیدگی دندان برطرف شود. در صورت وجود عفونت لثه باید درمان لثه صورت بگیرد. اگر دندان‌ها جرم و رسوب داشته باشند باید جرم گیری انجام شود. پس از این که شرایط برای درمان فراهم شد، می توانید برای گذاشتن براکت مراجعه کنید.

  براکت چگونه به دندانها چسبانده می شود؟

ابتدا بهترین متخصص ارتودنسی در اهواز نگین براکت را به چسب مخصوصی آغشته می کند و از همان چسب به سطح دندان می مالد. سپس نگین براکت را روی دندان می چسباند. اگر نوع چسب از مواد حساس به نور باشد، متخصص با تاباندن نور مخصوصی چسب را سخت می کند. این کار برای تک تک دندانها انجام می شود. سپس بند ارتودنسی که یک حلقه فلزی پهن است، دور دندان آسیاب بزرگ عقب دهان قرار گرفته و به دندان چسبانده می شود.
سیم آن به حلقه فلزی وصل شده و به تک تک نگین های براکت نیز متصل می شود. اتصال سیم از طریق شیاری است که در نگین براکت قرار دارد. سپس اگر از سیستم خود لیگاتور استفاده نشده باشد، باید سیم تابیده کوچک یا حلقه کشی لیگاچور دور نگین براکت قرار بگیرد تا سیم ارتودنسی را به آن متصل نگه دارد.

 برای کوتاه تر کردن طول درمان ارتودنسی چه کاری می‌توان انجام داد؟

اولین کاری که باید انجام بدهید این است که نگذارید براکت آسیب ببیند. هر چه دفعات آسیب ‌دیدن براکت یا هر وسیله دیگری که دارید، زیادتر شود وقفه های بیشتری در درمان ایجاد شده و درمان طولانی تر می شود. همچنین کسانی که از وسیله ارتودنسی غیر ثابت استفاده می کنند باید دقیقا به تعداد ساعات گفته شده وسیله را در دهان بگذارند. در غیر این صورت پیشرفت درمان طبق برنامه نخواهد بود و درمان طولانی تر خواهد شد.
در حال حاضر دستگاه های مختلفی مانند اکسل دنت، پروپل و غیره برای تسریع درمان ارتودنسی دندان طراحی شده اند که هر کدام به شکل متفاوتی عمل می کنند اگر می خواهید از دستگاههای تسریع درمان ارتودنسی بهره ببرید با بهترین دندانپزشک ارتودنسی در اهواز در این زمینه صحبت کنید.

  نکات بهداشتی در دوران درمان ارتودنسی

در مدت زمانی که وسیله ارتودنسی در دهانتان قرار دارد، احتمال ایجاد لکه های سفید در دندان ها، پوسیدگی دندان و عفونت لثه زیاد می‌شود. چون حفظ بهداشت دهان با وجود وسیله ‌ای که به دندانها چسبیده است سخت تر است. به همین دلیل باید هنگام مسواک زدن و نخ دندان کشیدن بیشتر دقت کنید.
هر بار پس از غذا خوردن دندان‌های خود را مسواک بزنید. حتماً هر روز نخ دندان بکشید. می‌توانید از نخ دندان مخصوص دوران ارتودنسی یا وسیله های دیگری مانند دستگاه هایی که با فشار آب لا به لای دندان ها را تمیز می کنند استفاده کنید. همچنین فرچه های مخصوص تمیز کردن بین دندانها و سیم ارتودنسی وجود دارد که کار تمیز کردن دندانها را راحت‌تر می‌کند.
خوردن شیرینی جات و غذاهای حاوی قند زیاد را باید محدود کنید چون باعث افزایش احتمال پوسیدگی دندان می شوند همچنین غذاها و نوشیدنی های اسیدی مثل نوشابه و آب مرکبات را باید محدود کنید چون باعث حل شدن مینای دندان و از دست رفتن مواد معدنی دندان شده و زمینه را برای پوسیدگی دندان هموار میکنند

به این محتوا امتیاز دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *